zondag 27 februari 2011

Voor het hotel stopt de Hop on - Hop of bus en omdat dit een goed systeem is om een indruk te krijgen van de stad, kiezen we er voor om een rondje Singapore te maken, nadat we aan de overkant van het hotel ontbeten hebben. 

Gelukkig hebben we geleerd wat "Hokker food" is, want het restaurant werkt op dezelfde manier.

Boven in de bus waait het lekker door onze haren en die rijzen te bergen bij het zien van alles wat Singapore te bieden heeft. 
Vooral de zakenwijk met zijn moderne, hoge gebouwen is indrukwekkend en fascinerend.
Chinatown maakt een gezellige indruk en tegenover de Botanische tuin is de rijke buurt, waar naast hele dure villa's, verschillende ambassades zijn gevestigd.
Singapore is heel groen, heel schoon, druk, met mooie parken en overal afvalbakken. Veel busverkeer, auto's, maar bijna geen fietsen, fietstaxi's, brommers of motors, zoals we in Maleisië en Cambodja gewend waren.
Na de eerste ronde blijven we zitten voor de tweede ronde, alleen stappen we nu uit bij het Marina Bay Sands.
Het gebied erom heen is ontwikkeld voor de Jeugd Olympische Spelen van 2010.

Dit enorme gebouw bestaat uit drie torens waarboven op een gebouw in de vorm van een boot ligt.
Beneden is een winkelcentrum in verschillende niveaus, terwijl in het eerste gedeelte een kunststof ijsbaan ligt en er geschaatst wordt. 
In het laatste gebouw is geprobeerd de sfeer van Venetië na te bootsen door er een kanaaltje met bruggetjes,  aan te leggen,waar met echte bootjes op gevaren wordt. 

Het museum, in de vorm van een opengaande bloem maakt indruk, bovendien is de hele omgeving aangepast en in stijl. 

De tweede stopplaats is in Chinatown, het oude Singapore.
Huizen zijn hier kleurrijk en mooi gerestaureerd en de grote Boeddhistisch, Chinese tempel heel groot en kleurrijk.
We hebben al heel wat Chinese wijken gezien, deze hier in Singapore is toch wel anders. Veel meer gericht op toeristen en alles wat toeristen kopen.

In Orchard  street zijn alle duren merkzaken gevestigd, zoals Prada, Chanel, Gucci en alle andere grote merken, waar je alleen naar binnen kunt gaan als je niet al je geld aan reizen uitgeeft.
Sony heeft hier ook een zaak, maar niet het kabeltje dat ik zoek.
Ondanks de dure merken is het behoorlijk druk in Orchard street. In tegenstelling tot Penang zijn hier wel trottoirs voor voetgangers en oversteekplaatsen.

Terug in het hotel (na een biertje op een terras), halen we alles uit de kast (koffer) om ons zo mooi mogelijk te maken, want dit is onze laatste echte avond en we willen het vieren met een dineetje. Maar waar komen we terecht.......?  In een Vietnamees restaurantje, op een stoep langs de grote weg! 
Dus toch een echt Aziatisch afscheid. 
De Ierse Pup waar nog iets gedronken wordt, is weer een stapje in de westerse wereld.
 yle="font-weight:bold;">

Geen opmerkingen:

Een reactie posten