donderdag 17 februari 2011

Donderdag 17 februari.

Als ons beroepsleven niet al een hele poos achter ons lag, konden we best nog in de reisbranch gaan werken.
We boeken hotels per internet, kopen treinreizen, organiseren busjes, vinden bussen die naar bepaalde plekken rijden en komen ook nog aan waar we willen zijn.
Bovendien weten we dat wachten en geduld hebben ook bij reizen hoort.

Het eerste wat we vandaag hebben gedaan is met de Monorail naar het centraal station en boeken daar de trein van Malaka naar Penang en van Penang naar Singapore. Omdat we senioren zijn krijgen we een behoorlijke korting, we moeten wel onze geboortedatum kunnen aantonen. En dat is even een probleem, want onze passen liggen opgeborgen in het hotel, maar ..... het kaartje van het ziekenfonds doet het ook.

De hop-hop bus stopt vlak bij het Hilton hotel en met deze bus maken we een rondje Kuala Lumpur om een indruk van de stad te krijgen. Jammer dat de bus lange stops maakt.
Kuala Lumpur is wel een groot verschil met Phnom Penh, in de eerste is nog bijna geen hoogbouw is, terwijl in Kuala Lumpur vooral hoogbouw is.
Deze stad doet al veel westers aan. Voor morgen staan wel enkele plekken op het programma om te bezoeken, zoals de Twin-towers en het centrale plein met cricketvelden.
We merken dat het hier een stuk warmer is dan in Phnom Pehn. Lopen door de stad is erg vermoeiend. 
Een pilsje na afloop is dus erg welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten