vrijdag 25 februari 2011

Eten is een belangrijke bezigheid en Girlie is heel kritisch over kwaliteit en prijs.
Het eerste wat ze doet is ons meenemen naar een "dum-sum" restaurant (alsof we niet ontbeten hebben).
Dum-sum bestaat uit kleine gestoomde hapjes met verschillende vullingen.

Als Girlie verteld dat wij uit Nederland komen, wordt er meteen gereageerd  en vragen gesteld over de molens en "flowers".

Girlie is vandaag onze gids en rijdt langs de kustlijn over het eiland. De uitzichten zijn prachtig.
Bij een klein Nationale park volgen we het pad dat aan een kant langs de zee loopt en aan de ander kant langs het oerwoud.
Gelukkig is het pad niet zo moeilijk als bij de eerste jungle tocht.
Behalve prachtige vlinders zijn er geen dieren te zien.

De rit gaat verder door een prachtig landschap. Uiteindelijk komen we uit in Georgetown en wat gaan we doen?? Natuurlijk eten, maar nu Hokker-food.
De kraampjes zijn nu open en de krukken staan klaar. Ook nu weer is Girlie degene  die de keuzes maakt. Aan verschillende kraampjes worden bestellingen gedaan die aan tafel worden gebracht en afgerekend.
Ook nu wordt de prijs door Girlie scherp in de gaten gehouden, terwijl alles heel goedkoop is en we tot de conclusie komen dat we altijd teveel betaald hebben. Alles smaakt erg lekker.
Bijna alle gerechten worden gelijktijdig gebracht en duurt het totale eten niet lang.

Girlie rijdt dan terug naar het park waar we gisteren de tocht in de jeep hebben gemaakt, want ze wil even weten waarom de prijs die wij betaald hebben verschilt met de prijs op de folder. De uitleg is aannemelijk want de tijd die we van de auto met chauffeur gebruik hebben gemaakt is langer dan op de folder aangegeven.

Het glas whisky als afsluiting drinken we in het appartement van Girlie, op het balkon met uitzicht op zee. 

Als afsluiting gaan Marijke en ik naar de massage in het hotel, want we willen fit thuis komen.

Morgen de treinreis van Butterworth naar Singapore.

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten